Image
Image

Családi borászatunk története 1987-ben 2 hektár bérszőlő művelésével kezdődött. Édesapánk, id. Czemiczki István szőlőtermesztéssel foglalkozott melynek bevételét újbóli területek megvásárlására és betelepítésére fordította. Szőlészként a mai napig arra törekszik, hogy a legmagasabb minőségű bogyókat tudjuk leszüretelni minden évben. Közben testvéremmel, Istvánnal felcseperedtünk és borászati iskolában folytattuk tanulmányainkat, hogy a kiváló alapanyagból a megfelelő szaktudással a Tokaji névhez méltó bort készíthessünk. Legfiatalabb testvérem, Bence a konyhaművészet világát választotta, tudásával borászatunk előtt egy újabb lehetőség nyílt meg: a gasztronómia.

Szüleinket a kitartás jellemzi, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy ma már 17 hektáron gondozzuk és alakítjuk ültetvényeinket. Mindezt tesszük a Tokaj-Hegyaljai hagyományok, tradíciók valamint a legújabb technológiák ötvözésével.

Dűlőterületeink Tolcsván a Rány-, Csető-, Petrács- és Serédi-területeken találhatók. A szőlőfeldolgozó valamint a pince is családi házunk telkén került kialakításra. Borászatunk mára már 500 hl tárolási kapacitással rendelkezik, melyet évről évre bővítünk és korszerűsítünk.

Arra törekszünk, hogy minél többen megismerjenek bennünket. Szívünk szerint a helyszínen mutatnánk meg, milyen is az a Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Kabar, Kövérszőlő vagy Zéta melyekből borainkat készítjük!

Ismerj meg minket személyesen is, jelentkezz be hozzánk borkóstolóra vagy gyere el valamelyik rendezvényünkre.

Czemiczki Adrienn